+385 (0)1 4664 122
+385 (0)1 4664 123

Zavrtnica 5
10000 Zagreb

FLORE CHEMIE

Firma "ULTRA d.o.o." je generalni zastupnik firme FLORE CHEMIE iz Koblenza, SR Njemačka za područje Hrvatske.

Firma FLORE CHEMIE je jedan od vodećih proizvođača sredstava za održavanje poglavito u industriji u svijetu - posjeduje svoje laboratorije i istraživački tim i u tom smislu je u samom vrhu svjetskih istraživanja i dostignuća na tom području. S najvećom pažnjom prate se svjetski zahtjevi u smislu očuvanja okoline, ali istovremeno se iznalaze nova vrlo praktična rješenja. Popis proizvoda firme FLORE CHEMIE koji se nalaze u ponudi firme ULTRA mogu se pronaći na ovoj poveznici:

U proizvodnom programu tvornice nalaze se sredstva za rješavanje slijedeće problematike:

 • TEHNIČKA OTAPALA

 • SKIDANJE HRĐE

 • ZAŠTITA METALA

 • PODMAZIVANJE

 • ODRŽAVANJE ELEKTRIKE I ELEKTRONIKE

 • RAZDVAJANJE I KLIZNOST

Tehnička otapala su izrađena kao alternativa opasnim lužinama i kiselinama, koja imaju istu moć djelovanja, a istovremeno ne mogu prouzročiti nikakvu štetu kako za onoga tko se njima koristi tako za okolinu ili objekt održavanja. Proizvodi koji dospijevaju u otpadne vode su biorazgradivi i imaju vodopravnu dozvolu izdanu od Ministarstva za vodoprivredu Republike Hrvatske. Sredstva za održavanje elektrike i elektronike omogućavaju održavanje pod naponom. Sredstva za zaštitu metala omogućuju potpunu zaštitu od korozije u vremenu od nekoliko dana do trajne konzervacije (ovisno o sredstvu). Sredstva za podmazivanje omogućuju podmazivanje do ekstremnih uvjeta od -180°C do 1400°C i ovisno o sredstvu produžavaju razmak između dva podmazivanja za 4 - 10 puta.

Prednosti proizvoda su:

 • jednostavnost u primjeni

 • rješavaju probleme koji dosadašnjim klasičnim sredstvima nisu mogli biti riješeni

 • racionalizirana potrošnja, razrjeđenja s vodom od 1:10 do 1:500

 • vrlo široka područja primjene

 • otprilike 80 redovnih (standardnih) proizvoda u ponudi koji obuhvaćaju gotovo sve segmente održavanja

TE CONNECTIVITY

Firma Raychem (Njemačka) sa svojim revolucionarnim proizvodima, toploskupljajućim cijevima i spojnicama za bakrene vodiče, prisutna je na tržištu Republike Hrvatske još od 1976 godine. Toploskupljajući materijal je nezamjenjiv kod spajanja energetskih kablova, a samo nekoliko godina kasnije počeo se primjenjivati i za spajanje telefonskih bakrenih kablova, osiguravajući izuzetnu pouzdanost i trajnost.

Krajem 90-tih godina prošlog stoljeća, firma Raychem ulazi u sastav multinacionalne kompanije TYCO Electronics, koja je jednim svojim dijelom vodeći svjetski proizvođač pasivnih spojnih elemenata i pribora za optičke kablove, na kojima se bazira daljnji razvoj svjetske telekomunikacije.

Početkom 2011.godine TYCO Electronics pripaja firmu ADC-Krone, te zajedno čine TE Connectivity, korporaciju koja je tehnološki lider u najbrže rastućem svjetskom tržištu za prijenos signala, podataka i energije.